Satisfacción general por la recuperación de la presencialidad en la Feria de Formación al Estudiante - Pinoso, información de Pinoso. Noticias diarias de Pinoso

Vaya al Contenido

Satisfacción general por la recuperación de la presencialidad en la Feria de Formación al Estudiante

Prensa > Noticias de Pinoso
Satisfacció general por la recuperació de la presencialitat en la Fira de Formació a l’Estudiant

   
  • Al llarg del matí, alumnat i famílies s’han interessat per les opcions formatives i professionals al seu abast.
  • Radio Pinós a emès un programa en directe des de l’IES José Marhuenda Prats per informar de com transcorria la jornada.
 
 
8 d’abril de 2022

 
Després de no poder celebrar-la els dos últims anys per la pandèmia, durant el matí de hui divendres, el gimnàs del centre s'ha reconvertit per a acollir als diferents estands dels centres d’educació reglada i no reglada, universitats i organismes que han acudit enguany a una edició molt esperada d’aquesta Fira, que recuperava la presencialitat.
 
L’esdeveniment, organitzat per les Regidories de Cultura, Joventut i Educació, ha inclòs xarrades a la sala d’actes que han anat portant-se a terme mentre es produïen les visites als estands, que enguany han estat obertes tot el matí a les famílies, per a que acompanyaren als seus fills i filles al racó on volien buscar informació per aclarir quin pot ser el seu futur acadèmic o professional.
 
Al gimnàs, cadascun dels centres presents han estat informant de tota la gamma formativa amb la qual compten, de manera que els alumnes poden acostar-se i recollir tota la informació.
 
Com cada any en la Fira de Formació a l'Estudiant, Ràdio Pinós ha estat transmetent en directe un programa especial dedicat a l’esdeveniment i per on han passat multitud de participants i autoritats locals, com les regidores Neus Ochoa i Silvia Verdú.
 
També han passat pels micròfons de la ràdio municipal les tècniques de Cultura i de Joventut, Belén Jara i Natalia Rico, representants de les escoles, acadèmies, instituts i universitats presents, a més de membres del claustre de professorat de l’IES José Marhuenda Prats, i en representació de l’alumnat també han intervingut quatre joves estudiants de 4rt d’ESO i 2on de Batxillerat.
 
El programa ha conclòs amb la participació del director de l'Institut, Miguel Ángel Oliver, el vicedirector Nazario Rico, i la regidora d’Educació, Silvia Verdú, per a qui “era molt important recuperar esta fira presencial perquè l’alumnat del Pinós ha de conéixer totes les possibilitats que tenen al seu abast per decidir quin camí triar per llaurar-se el seu futur professional i apropar-los eixos recursos d’una manera més directa els ajuda a prendre eixa decisió. Per això estan hui ací tots els centres que hem convidat, per aclarir els possibles dubtes i que disposen de tota la informació que necessiten”.
 
La fira ha comptat amb la presència de cinc universitats, una desena d’instituts i centres educatius que oferixen que imparteixen cicles formatius i FP, a més d’altres centres i acadèmies de formacions reglades i no reglades. I les forces armades professionals han tornat a estar presents.
 
També han comptat amb estand el Centre Juvenil, Creu Roja El Pinós, la Biblioteca Maxi Banegas i el Centre Juvenil.
 
A més de les xarrades informatives que s’han portat a terme al llarg del matí, la Fira de Formació a l’Estudiant 2022 ha conclòs amb una taula redona en la que han intervingut ex alumnes que van estudiar al centre educatiu, compartint amb l’alumnat les seues respectives experiències formatives i professionals.
 
Enguany les participants en la taula redona han sigut totes dones: Aurora Martínez, graduada en Periodisme y actualment presentadora de Tele Sax per al grup Cableworld; Lliri Blanc Pastor, tècnic de laboratori en Química i tècnic Superior de Laboratori Clínic, entre altres titulacions; Belén Bonet, Grau en Enginyera Aeroespacial; Celia Bernal, actualment Estudiant de Relacions Internacionals en la Universitat d'Alacant; Mª del Mar López, qui actualment cursa Batxiller Artístic a Petrer; Claudia García, que va fer estudis d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i actualment treballa com a tècnica Informàtica. Suport IT en Futbol Club Barcelona; Lydia Gabó, que estudia auxiliar d’Enfermeria; i Yaiza Mira, que està fent el cicle mitjà d’Administració d’Empreses.
 
Durant el matí, a l’institut n’hi havia molta més activitat, perquè s’han desplaçat fins des de Monòver alumnes de 4º d’ESO de l’IES “Enric Valor”, que han compartit amb l’alumnat del mateix curs del Pinós activitats esportives, un concert i visites a la Fira
ASÍ ANUNCIABAMOS ESTE IMPORTANTE Y EFECTIVO EVENTO

Enguany es recupera de manera presencial la Fira d’Informació a l’Estudiant, que serà el 8 d’abril

  • L’esdeveniment ha sigut presentat hui juntament al web Comijorienta.org i el consultori juvenil en línia que han posat en marxa els Serveis d'Informació Juvenil de la comarca

29 de març de 2022
 
 
El divendres 8 d'abril, l'Institut “José Marhuenda Prats” del Pinós acollirà una nova edició de la Fira d'Informació a l'Estudiant, que recupera la seua versió presencial després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia i després que l'any passat s’optara per fer un esdeveniment virtual.
 
La Fira, organitzada per les Regidories de Cultura i Joventut amb la col·laboració de l’IES “José Marhuenda Prats”, ha segut presentada hui per la regidora de Joventut i d’Educació, Silvia Verdú, i la tècnica de Joventut, Natalia Rico.
 
Es portarà a terme durant tot el matí del 8 d’abril, de 9 a 14 h., i la programació d'activitats inclou xarrades informatives del sistema educatiu actual i visites programades d'alumnat a la Fira de Formació, que es faran entre les 9 i les 13 h, hora en que està prevista la Taula redona d'exalumnes de l'Institut del Pinós, que contaran la seua trajectoria formativa i professional.
 
La regidora Silvia Verdú s’ha mostrat “agraïda de poder tornar a esta fira presencial” i pel treball que portat a terme estos últims mesos per Natalia Rico a l’hora d’aconseguir la implicació dels centres formatius públics i privats i els organismes que estaran presents enguany amb stand propi al pavelló de l’institut del Pinós.
 
Verdú ha convidat especialment a les famílies, per a que estiguen eixe dia al costat dels seus fills i filles a l’hora d’informar-se sobre les eixides acadèmiques o professionals que desitgen, perquè tindran al seu abast un ample ventall de possibilitats. De fet, tindran accés lliure des de primera hora, com ha destacat Natalia Rico, qui ha explicat que a banda de tot el que trobaran als stands, es reforça la Fira amb les xarrades informatives que oferiran alguns dels centres presents.
 
En tot cas, per a Verdú, “el millor es tenir una meta, però també disposar de les ferramentes que necessiten per triar el millor camí”`.
 
Enguany està prevista la participació dels següents centres educatius i organismes: Universitat d'Alacant, Universitat “Miguel Hernández” d'Elx, Universitat de Múrcia, Universitat Politècnica d'Alcoi, Universitat Catòlica “San Antonio” de Múrcia, UNED, IES “La Melva” d'Elda, IES “La Torreta” d'Elda, IES “Valle de Elda”, IES “Monastil” d'Elda, IES “Enric Valor” de Monòver, IES “La Mola” de Novelda, IES “El Vinalopó” de Novelda, IES “José Luis Castillo Puche” de Yecla, IES “Infanta Elena” de Jumilla, CIFEA de Jumilla, Tirant lo Blanc, Airco, Academia “Pelos” Perruqueria i Estètica, Academia 10, Centre d'Estudis Policials de Petrer, Forces Professionals, Escola d'Art i Superior de Disseny, Escola Oficial d'Idiomes d'Elda, Centre Concertat de FP “Europa”, Centre de Formació “Maiden”, Centro INESPA, IVAJ (Institut Valencià de la Joventut), Diputació Provincial d'Alacant, Biblioteca Pública Municipal "Maxi Banegas", Centre Juvenil el Pinós, Mitjans de Comunicació del Pinós, Creu Roja del Pinós, Formació de Persones Adultes del Pinós.
 
·         Naix comijorienta.org
 
Per altra banda, aprofitant la presentació de la Fira d’Informació a l’Estudiant 2022, també s'ha donat a conèixer el nou servei que ofereix la COMIJ per a prestar ajuda i assessorament a la joventut de les comarques de l'Alt i Mig Vinalopó.
 
Es tracta de Comijorienta.org, un espai en línia dirigit a joves dels municipis d'Elda, Novelda, Monforte del Cid, Petrer, el Pinós, Sax i Villena, que a partir d'ara podran canalitzar els seus dubtes i consultes sobre oferta educativa o cerca d'ocupació a través d'internet, obtenint resposta d'una manera més directa a com han fet fins ara en els seus respectius Serveis d'Informació Juvenil. D'aquesta manera es reuneixen tots aqueixos recursos en un mateix portal web.
 
Com ha explicat la regidora de Joventut, “esta pàgina no seria possible fer-la un ajuntament sols; encara que es important la fira, Comijorienta.org recull totes les novetats, recursos de Labora i altres serveis d’ocupació, centres formatius,... és molt intuïtiva i hi ha una part on pots fer una pregunta i te responen a l’instant”.
 
Ja està operativa i Natalia Rico l’ha qualificat com “una ferramenta molt important, donat que la informació es va actualitzant al moment i són molts els recursos sobre els que es pot consultar. A més, hi ha un apartat de novetats, que es troba a mà esquerra del menú principal i dona accés a la informació més actualitzada sobre estudis, bases i convocatòries, terminis d’inscripció, beques, notes, examens de la JCV...”.
 
Dins n’hi ha una altra campanya, que és el Consultori Juvenil en línia, que s’obrirà a partir de l’1 d’abril per espai de dos mesos, on la joventut podrà trobar resposta als seus dubtes sobre formació i ocupació, que facilitarà l’equip d’orientació de la Comij, com la FP dual, cicles formatius, universitats,... dins i fora de la Comunitat Valenciana.
 
Silvia Verdú desitja “que la gent aprofite estos recursos, tant la fira presencial com la web; hem treballat per oferir eixos recursos i ara és el torn de que la gent que faça ús d’ells”.
Pinosoc2p.net
03650 PINOSO (Alicante) Spain
Reservados todos los derechos            Created with WebSite X5
informacion y reportajes
Regreso al contenido