Semana Europea de movilidad - información de Pinoso. Noticias diarias de Pinoso

informacion y reportajes
Vaya al Contenido

Semana Europea de movilidad

Prensa > Noticias de Pinoso
30 de septiembre 2018 La semana de la movilidad finaliza con una salida en bici a la pedania de las Encebras

Este diumenge organitzada per l'Ajuntament del Pinós, dins les activitats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat 2018, s'ha realitzat una eixida amb bicicleta a la pedania d'Enzebres.
Les activitats han tingut lloc este matí, amb una ruta amb bicicleta des del pàrquing de l'ajuntament a la pedania d'Enzebres, guiada per membres de la Penya Ciclista el Pinós. El recorregut s'ha iniciat sobre les 10:30 del matí, a l'arribada a la pedania, per als participants s'ha preparat un esmorzar, coca amb xocolate i poma, a més també s'han realitzat activitats, com una gymkana familiar i tallers sobre mobilitat.
El president de la Penya Ciclista el Pinós, Salvador Aldeguer comentava “que és molt important que es fomente l'ús de la bicicleta i agraïa a l'ajuntament la seua implicació en este tipus d'activitats”.
Entre els participants es trobava l'edil de Turisme, Neus Ochoa, l’edil de Tràfic, Francisco José López i l’edil d'Esports i Medi Ambient Silvia Verdú, que manifestava la seua satisfacció per la gran participació en esta activitat, així com en totes les organitzades durant esta setmana i agraïa este matí la col·laboració de la Penya Ciclista el Pinós, igual que a totes les persones que s'han implicat estos dies en cada una de les activitats.
TRADUCCION AL CASTELLANO
LA SEMANA DE LA MOVILIDAD FINALIZA CON UNA SALIDA EN BICICLETA A LAS *ENZEBRES
Este domingo organizado por el Ayuntamiento del Pinós, dentro de las actividades con motivo de la Semana de la Movilidad 2018, se ha realizado una salida en bicicleta a la pedanía de *Enzebres.
Las actividades han tenido lugar esta mañana, con una ruta en bicicleta desde el parking del ayuntamiento a la pedanía de *Enzebres, guiada por miembros de la Peña Ciclista Pinoso. El recorrido se ha iniciado sobre las 10:30 de la mañana, a la llegada a la pedanía, para los participantes se ha preparado un almuerzo, coca con chocolate y manzana, además también se han realizado actividades, como una *gymkana familiar y talleres sobre movilidad.
El presidente de la Peña Ciclista Pinoso, Salvador Aldeguer comentaba “que es muy importante que se fomente el uso de la bicicleta y agradecía en el ayuntamiento su implicación en este tipo de actividades”.
Entre los participantes se encontraba el edil de Turismo, Neus Ochoa, el edil de Tráfico, Francisco José López y el edil de Deportes y Medio Ambiente Silvia Verdú, que manifestaba su satisfacción por la gran participación en esta actividad, así como en todas las organizadas durante esta semana y agradecía esta mañana la colaboración de la Peña Ciclista Pinoso, igual que a todas las personas que se han implicado estos días en cada una de las actividades.

28 de septiembre 2018  40 persones estudien l'accessibilitat del Pinós Clicar AQUÍ para traducir TEXTO a CASTELLANO

 
 Dins la "Setmana de la Mobilitat", ahir és portava a terme una ruta per estudiar l'accesibilitat al nostre municipi.
 
 
Uns 40 jovens, a més de l'alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i les edils Silvia Verdú (Medi Ambient i Joventut) i Elisa Santiago (Serveis Socials) van recorrer junt a l'Associació "Iguals i sense traves" i gràcies a la col·laboració de COCEMFE, que va cedir 8 cadires de roda, diversos punts del nostre municipi.
 
 
L'activitat amb el lema "Posa't al lloc de l'Altre, per un Pinós accessible" tracta de visibilitzar els problemes a què s'enfronten les persones amb mobilitat reduïda. Antonio Serrano, monitor de Joventut, va ser l'encarregat d'explicar l'activitat. Per grups, als quals va lliurar un mapa amb diversos punts marcats, els participants haurien de realitzar la ruta en cadira de rodes (els participants van fer torns per utilitzar-la) en un temps d'una hora i comprovar les barreres arquitectòniques a les que s'enfrontarien que marcarien a través d'un qüestionari que els va ser lliurat també.
 
 
El trajecte incloïa l'Auditori, la Biblioteca, el Centre Juvenil, el Gimnàs Municipal i la Casa de Cultura. Els participants van trobar problemes en els serveis de l'Auditori i a la Casa de Cultura on la cadira de rodes no pot accedir a l'ascensor, a més també van trobar diverses voreres a diferents carrers que no estaven ben condicionades.
 
 
Els participants van poder comprovar in situ les dificultats a què s'enfronten cada dia les persones que tenen mobilitat reduïda, una forma de posar-se al lloc de l'altre i entendre els problemes a què s'enfronten. També esta activitat va servir per oferir una visió objectiva als gestors municipals que podran conèixer les barreres a les quals s'enfronten i tractar de posar-li solució.
 
 
L'edil de les àrees organitzadores, Medi Ambient i Joventut, Silvia Verdú, afirmava que "els que participen avui en aquesta activitat van a posar-se en la pell de les persones que es desplacen en cadira de rodes i podran comprovar les dificultats a les quals es s'enfronten ". També va voler agrair la participació de l'Associació “Iguals i sense traves” i la col·laboració de COCEMFE.
 
 
Per la seua banda, l'alcalde del Pinós, Lázaro Azorín explicava que tenien un paper molt important perquè anaven a ser els participants els que oferirien una visió crítica del poble, anotant els punts problemàtics, alhora que podrien entendre el que senten les persones que diàriament es topen amb aquests murs
 
El primer edil també va dir que ells com a gestors s'encarregarien de prendre nota dels possibles problemes i posar-los solució en el menor temps possible.
 
 
En finalitzar l'activitat els grups van poder canviar opinions del que havia passat en les seues rutes mentre degustaven tonya i xocolata.


28 de septiembre 2018 Pinoso celebra su semana europea de movilidad
 
 
Pinoso celebra la semana europea de movilidad cerrando al tráfico de vehículos durante la entrada y salida de los alumnos al Centro de Santa Catalina. Una decisión que era urgente para la prevención de la seguridad vial de los alumnos del referido Centro. Dicha medida permite circular sin riesgo por las calles accesibles al Centro.
 
 
La concejala de educación, Neus Ochoa, se ha mostrado muy satisfecha con la aprobación y ejecución de dicha medida, pues todos los esfuerzos que se realicen por reducir los riesgos de tráfico son pocos. Cualquier tipo de accidente a estas edades dejan secuelas y malos recuerdos en el desarrollo de los niños.
Pinosoc2p.net
03650 PINOSO (Alicante) Spain
Reservados todos los derechos            Created with WebSite X5
Regreso al contenido